5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Binaların mimarisına müsait kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi yahut içsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Panik bar sayesinde ciğererden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı muhik iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde evgin çıkış strüktürlabilir.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve yazgı kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

 Buna cevap, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek veya hafiflatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine nazaran

Elbet yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nasıl açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın takkadak herhangi bir ihtisas yerı olmayan birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Dolgular ile kapı yararsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda basit açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kez sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan bünyelabilmekle birlikte elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun çizgi nedeni önem yitirilmesine içyüz vermemesi ve henüz az maliyetle fiilin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Yangın bapları yangın simultane, binalarda taksimmler arası yangın intikalini belli bir dem aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine imkân sağlayan kapılardır.

Montaj: Yangın bapsı, gerçek şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.

Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Projeye en onat Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı yakınlarında kolayca oluşturulan ve kargaşa grupların katkısızlıklı Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Panik pas sayesinde ciğererden dışarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı gerçek iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış dokumalabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *